FGC, certificat com a «espai segur» davant la Covid-19

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha obtingut el certificat de qualitat AENOR pel seu protocol de neteja i desinfecció

Cada nit, es desinfecten trens i estacions amb brigades especials
Cada nit, es desinfecten trens i estacions amb brigades especials | FGC
13 de setembre del 2020
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha obtingut el certificat de qualitat AENOR pel seu protocol de neteja i desinfecció davant la Covid-19. En un comunicat, expliquen que aquest reconeixement acredita que les mesures instaurades a Ferrocarrils des de l’inici de la crisi sanitària són les adequades i que es compleixen amb rigor per l’operadora, tant als trens i a les estacions com a les dependències corporatives de la companyia. 

Després d'un anàlisi "complet i rigorós", AENOR certifica la gestió en la salut laboral, les bones pràctiques de neteja i higiene, les mesures organitzatives, de protecció i formació; així com l'àmbit de comunicació i d'informació.

Amb aquest certificat sota el braç, FGC acredita que és un espai segur i que les mesures implantades minimitzen el risc de contagi pels usuaris i pel personal de la companyia i  garanteix i promou l'ús del transport públic amb les màximes garanties de seguretat i neteja. 

Cada dia, FGC desinfecta tots els trens i estacions amb brigades especials. L'interiorisme dels trens, inclosos els recolzebraços, les barres de subjecció i els marcs de les finestres. Els maquinistes continuen obrint i tancant totes les portes per evitar que els passatgers hagin de prémer els botons i es garanteix la renovació de l'aire amb aparells de ventilació i climatització. 

Ús obligatori de la mascareta

Actualment, l'únic requisit indispensable que es manté per a viatjar en transport públic és l'ús de la mascareta. Pel que fa a la neteja de mans, hi ha instal·lats dispensadors gratuïts de gel hidroalcohòlic a totes les estacions, on es fa èmfasi en les tasques de desinfecció en màquines de venda, intèrfons o passamans.