El Museu d'Art exposa il·lustracions del sabadellenc Agustí Masvidal pel centenari del seu naixement

La mostra es podrà veure fins al 10 de gener de 2021

Il·lustració d'Artur Masvidal, exposada al Museu d'Art de Sabadell
Il·lustració d'Artur Masvidal, exposada al Museu d'Art de Sabadell | Museu d'Art de Sabadell
NacióSabadell
12 de setembre del 2020
El Museu d'Art de Sabadell (MAS) inaugura demà l'exposició Agustí Masvidal (1920-2020). La precisió de la mirada, que homenatja l'artista i farmacèutic de Sabadell, amb motiu del centenari del seu naixement. La mostra d'il·lustracions es podrà visitar fins al 10 de gener de 2021.

L'exposició reflecteix l'aportació dels dibuixos de Masvidal a la cultura sabadellenca, en quatre àmbits: l'espai i el paisatge urbà, el rodal -l'entorn natural de Sabadell-, els retrats de persones de l'època i dels oficis desapareguts, i la botànica. De fet, va ser un col·laborador habitual de la secció de botànica de la revista Integral i mostrava els seus dibuixos de plantes medicinals a l'aparador de la farmàcia, a la Rambla de la ciutat.

El Centre d'Art d'Època Moderna de la Universitat de Lleida (CAEM) s'ha encarregat de la catalogació de tota la producció del qui va ser president de l'Acadèmia de Belles Arts de Sabadell, cosa que ha permès identificar i dimensionar molt millor l'abast i importància de la seva obra.

Masvidal va il·lustrar diverses publicacions locals i comarcals amb gran rigor documental-històric i amb voluntat divulgadora. D'entre tots els títols, destaquen: 143 places de Sabadell, Feines i oficis i tipus populars de Sabadell, Els molins del riu Ripoll... El destacat il·lustrador també va formar part de diverses entitats ciutadanes de caràcter cultural, com la Fundació Bosch i Cardellach, les Agrupacions Professionals Narcís Giralt, l'Agrupació de Pessebristes, els Amics dels Goigs, el Museu d'Història de Sabadell o l'Acadèmia de Belles Arts.