Inserció laboral

Prop de 300 persones en atur treballen en programes de manteniment i millora d’espais de la ciutat

El Pla de xoc municipal preveu contractar temporalment més persones per pal·liar la situació causada per la Covid-19

per NacióSabadell, 11 de setembre de 2020 a les 13:00 |
L'alcaldessa de Sabadell i la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic durant la visita a l'escola Torreguitart | Ajuntament de Sabadell
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un total de 298 persones en situació d’atur participen, aquest any, en els programes de formació i treball que organitza l’Ajuntament de Sabadell amb les subvencions que li atorguen el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i la Diputació de Barcelona, superiors als 4,7 milions d’euros.
 

L’objectiu és formar i contractar persones que estan aturades i tenen dificultats afegides o especials per trobar feina. Al mateix temps, es fan obres i serveis d’interès general i social a la ciutat. Una de les activitats que s’està duent a terme ara mateix és la pintura de l’escola Torreguitart. Hi treballen 13 persones, entre oficials i peonatge, i s’hi han destinat més de 67.000 euros. Les tasques de pintura exterior i interior van començar al juliol i, actualment, es treballa per enllestir les classes.
 

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic, Montse González, i el regidor d’Educació, Manuel Robles, han visitat aquest dimecres, 9 de setembre, el centre escolar. Farrés ha assegurat que volen “ampliar el nombre de persones que puguin participar en programes de formació i treball per afavorir la recuperació de Sabadell, atesa la situació provocada per la Covid-19” i que “el Pla de xoc municipal ja preveu mesures adreçades al conjunt de treballadors i treballadores que busquen feina”.


Una d’elles és l’adaptació dels programes per tal de contractar temporalment 125 persones més de les inicialment previstes per a obres públiques i serveis, tasques d’atenció al ciutadà i joves en pràctiques.   
 
Les subvencions del SOC i la Diputació de Barcelona es reparteixen entre els diferents programes: Treball als Barris, Treball i Formació, Enfeina’t, Joves en Pràctiques Garantia Juvenil del SOC i Plans d’Ocupació de la Diputació de Barcelona. Cada programa estableix una durada diferent dels contractes, així com les característiques del perfil d’entrada. Les últimes dades disponibles indiquen que la mitjana d’inserció laboral després de participar en aquests programes, és superior al 40%.

 

Participació