El ple de Sabadell rebutja la proposta del govern espanyol que limita disposar dels superàvits

La proposta només ha rebut els vots en contra del PSC

Ajuntament de Sabadell.
Ajuntament de Sabadell. | Albert Hernàndez
NacióSabadell
09 de setembre del 2020
El PSC de Sabadell ha estat l'únic partit que ha votat en contra de la limitació dels superàvits dels ajuntaments. La proposta que han portat al ple ERC i Cs demana rebutjar un acord entre Hisenda i la Federación Española de Municipios que limita les competències municipals. 

En un debat tens, els defensors de la proposta consideren que "cal defensar l'autonomia municipal i els drets de la ciutadania", apunten des d'ERC. Per la seva banda, des del partit taronja consideren que "gran part de la despesa que té l'Ajuntament prové de decisions d'altres administracions". També s'ha sumat als arguments Junts per Sabadell que consideren que "l'administració més petita no ha de fer de banc de l'estat per eixugar el deute". Per la Crida, l'acord de l'estat espanyol "és un instrument de coacció de la despesa". 

Marta Morell de Podemos, considera que "hem d'accelerar la reforma de l'estat per incrementar la capacitat d'inversió dels ajuntaments" i també s'ha sumat a la votació favorable, deixant doncs el PSC sol a la banda contrària. Des del PSC consideren que mantindran la prudència fins que s'hagi acabat el tràmit al Parlament.