Serracant s'acomiada de l'Ajuntament de Sabadell: «Em trobareu al carrer i a la trinxera»

L'exalcalde de la Crida ha considerat que és l'hora de tancar una etapa

Maties Serracant, exalcalde de Sabadell
Maties Serracant, exalcalde de Sabadell | Albert Hernàndez
09 de setembre del 2020
Actualitzat a les 11:15h
"No és un adéu, és un fins ara". Així s'ha acomiadat l'exalcalde i fins ara regidor de la Crida per Sabadell, Maties Serracant, en el que ha estat el seu últim ple a l'Ajuntament sabadellenc. Quan faltaven pocs minuts per les dotze de la nit en un primer ple del curs polític carregat de debat i opinions contraposades, Serracant ha demanat als regidors que segueixen al peu del canó "feina, feina i feina".

"En un moment d'enormes exigències l'administració ha de ser més efectiva", ha considerat el ja exregidor de Sabadell qui ha recordat el seu pas pel consistori com un camí que acaba "satisfet" d'haver estat al govern i a l'oposició però amb un regust de boca agredolç "per no haver arribat allà on ens agradaria".

"Quatre anys de govern i quatre denúncies passen factura", ha afegit. Amb tot ha expressat que després de gairebé set anys "ha arribat el moment de tancar l'etapa" perquè "ningú és imprescindible i tothom és necessari", ha recordat.

El seu lloc l'ocupa, Lluís Perarnau, que va ser regidor de Serveis Municipals en l'anterior mandat i que juntament amb les regidores Anna Lara i Nani Valero, seguiran defensant les propostes de la Crida. De fet Serracant ha dit que no s'allunya de les lluites i que "em trobareu al carrer i a la trinxera". Per Valero, Serracant "sempre ha volgut transformar a millor el que se li posava davant".

Agraïment a la seva capacitat de diàleg i a la feina feta

Els diferents portaveus dels grups municipals han acomiadat a Serracant amb paraules d'agraïment per la feina feta al capdavant de la ciutat i per la seva capacitat de diàleg i "d'aixecar ponts", ha puntualitzat el representant de Cs, Adrián Hernández. L'alcaldessa, Marta Farrés, ha reconegut que "l'Ajuntament perd un actiu però no la ciutat, ja que tindrem Maties per molt de temps".

La tinenta d'alcaldia, Marta Morell (Podemos), ha agraït la tasca que va fer com alcalde "espero poder-nos seguir trobant perquè tenim molts punts de vista semblants". En el mateix sentit s'ha expressat, Lourdes Ciuró (Junts per Sabadell), "t'agraeixo la feina que has fet i per haver-te posat al capdavant de la ciutat".

Des d'ERC, Gabriel Fernández, ha recordat que en els últims anys a la cinquena ciutat de Catalunya s'han votat dos alcaldes d'esquerres, Juli Fernández i Serracant. "És una d'aquelles persones que treballen per fer que l'impossible sigui possible".