«Èxit» de l'operatiu «No Festa Major de Sabadell»

"Ha estat un gran exemple de conscienciació i responsabilitat per part de la ciutadania", ha afirmat la tinència d'alcaldia de Seguretat i Civisme

Foto d'arxiu de la presentació del dispositiu de Sant Joan a Sabadell
Foto d'arxiu de la presentació del dispositiu de Sant Joan a Sabadell | Albert Segura
NacióSabadell
08 de setembre del 2020
Actualitzat a les 11:14h
Enguany, arran de la crisi sanitària del coronavirus, des del consistori sabadellenc es va decidir cancel·lar la celebració de la Festa Major per evitar situacions de risc i aglomeracions que facilitessin el contagi de la Covid-19. Davant d'aquesta decisió, l'Ajuntament va organitzar l'operatiu "No Festa Major de Sabadell" per garantir i vetllar pel compliment de les directrius establertes per part de les autoritats sanitàries.

En aquest sentit, la tinència d'alcaldia de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme, Jesús Rodríguez, ha reivindicat l'"èxit" de l'operatiu i el comportament dels sabadellencs. "Ha estat un gran exemple de conscienciació i responsabilitat de la ciutadania", ha afirmat Rodríguez. 

Una responsabilitat que s'ha "fomentat" des de la Policia Municipal de Sabadell amb el suport de la FAVS, com també per part d'educadors al carrer, Punts Lila, Creu Roja i agents de Protecció Civil, que s'han encarregat de potenciar la informació per recalcar la perillositat que suposa per a la població les congregacions multitudinàries en temps de pandèmia. 

Per altra banda, Rodríguez ha recalcat la feina activa d'indagació a través de les xarxes socials per detectar trobades i desactivar-les. L'objectiu ha estat evitar situacions de massificacions de persones a la via pública. Una tasca que s'ha complementat amb un "control exhaustiu" en l'horari de tancament dels bars (01 h de la matinada) i dels establiments de venda de begudes alcohòliques (23 h de la nit). 

Durant el cap de setmana, el cos policial local va aturar un total de quatre "botellons" i dues concentracions de més de 10 persones enmig de la via pública. També es van emetre incidències en bars i establiments per no respectar distàncies de seguretat o per no dur mascaretes.