El Festival Internacional de Blues de Cerdanyola ja té cartell

El certamen s'organitzarà del 2 a l'11 d'octubre per diferents punts de la localitat

Actuació de Shirley Davis en una edició passada del festival
Actuació de Shirley Davis en una edició passada del festival | Edu Marcos
NacióSabadell
08 de setembre del 2020
Actualitzat el 09 de setembre a les 12:22h
La XXIX’5 edició del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola que se celebrarà del 2 a l’11 d’octubre de 2020 ja té cartell i és obra de Dani Torrent, pintor, escriptor i il·lustrador.

El cartell té com a element únic a un músic, concretament un contrabaixista sobre fons blau. L’autor destaca el fet que sigui un contrabaixista perquè representa “com cap altre instrument la fusió que es crea entre intèrpret i instrument, amb una relació de complicitat i d’íntima amistat”.

A la il·lustració de Torrent tots dos es fusionen, esdevenint un ésser de només dos peus. L’autor del cartell d’aquesta edició també va triar aquest instrument de corda perquè “no brilla dins del conjunt, poques vegades fa solos i rarament els seus intèrprets assoleixen el reconeixement dels vocalistes, pianistes o saxofonistes, però, en canvi, sense ell la peça cau a trossos, doncs és l’instrument que dona la gravetat i marca el ritme”.

Formalment, Torrent ha optat per reproduir l’essència del blues des de l’art visual amb un traç espontani, impossible de repetir igual dues vegades diferents. El resultat de tot plegat és una atmosfera introspectiva i densa que contrasta amb notes dissonants i àcides de roses i grocs. “L’estil deliberadament senzill i gràfic correspon a la immediatesa del blues”, afirma l’autor.

Un festival adaptat al coronavirus 

L’edició del 2020 del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola s’adaptarà a les mesures sanitàries marcades per les autoritats i es garantirà la seguretat tant dels artistes com del públic assistent, fent del Festival de Blues de Cerdanyola un certamen segur. 

És per això que s’han triat quatre espais emblemàtics de la ciutat en recintes tancats però a l’aire lliure. Els quatre escenaris del festival s’ubicaran a Ca n’Ortadó, a Can Serraperera, a Can Cordelles i a la Biblioteca Central, recuperant així, espais de la ciutat per a la cultura. 
 

Cartell del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola. Foto: Aj. Cerdanyola