Diada 2020

Sabadell celebrarà la Diada amb una rua per la independència i una concentració per la llibertat

Els actes es repartiran entre el matí i la tarda i es garantiran totes les mesures de distanciament

per NacióSabadell , 7 de setembre de 2020 a les 15:35 |
Manifestacio de la Diada l'any 2019. | Adrià Costa
Enguany la Diada Nacional de Catalunya serà de les més diferents dels últims anys. Lluny de les algomeracions, la pandèmia ha fet canviar plans i es faran actes descentralitzats arreu de Catalunya garantint, en tot moment, les distàncies de seguretat entre els assistents. A Sabadell, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium han organitzat dos esdeveniments: la rua per la independència i la concentració per la llibertat. 

El primer es farà al matí i té per objectiu recórrer amb vehicles els principals carrers i avingudes de la ciutat vallesana. S’hi pot participar amb tot tipus de vehicle: bicicleta, moto, cotxe,… Cal inscriure’s prèviament al mail secretaria@sbdxi.cat. Als inscrits se’ls regalarà una estelada i un llaç groc per guarnir el vehicle.


La rua sotirà i finalitzarà al parc de Can Gambús. L'hora d'inici és les 11.30 hores i es té la voluntat de ser una rua cívica i pausada. "En tot moment donarem pas als vianants i al transport públic", apunten els organitzadors. Les persones que vulguin participar a la rua, però que no vulguin fer servir un vehicle rodat, poden seguir-la a peu de carrer. 
 
A la tarda, la reivindicació es traslladarà a l'Eix Macià on es preveu una concentració amb l'aforament limitat per reclamar la llibertat. Enguany es farà amb inscripció prèvia i per rigoròs ordre a través d'aquesta web. Està previst que l'acte comenci a les 17.14 i acabarà cap a les 19 h. Els accessos al recinte s'obriran a les 16.30.
 

Participació