La Crida i ERC porten al ple una instancia perquè JxCat «desbloquegi» la llei per regular els lloguers

També durà una moció per adherir la ciutat a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energía Pública

Una promoció d'habitatge assequible a Sabadell
Una promoció d'habitatge assequible a Sabadell | ACN
NacióSabadell
07 de setembre del 2020
Aquest dimecres i dijous el Parlament debatrà l’aprovació de la regulació dels preus dels lloguers. Aquest dimarts, al ple de Sabadell, hi haurà una avantsala amb una proposta conjunta entre ERC i la Crida per Sabadell per instar Junts per Catalunya (JxCat) que “desbloquegi” la normativa i s’aprovi d’acord amb el text original, treballat entre el Departament de Justícia, el Sindicat de Llogaters i els grups parlamentaris.
 
La portaveu del partit, Nani Valero, ha qualificat aquesta regulació “d’una oportunitat per estar a l’alçada de les circumstàncies i posar d’una vegada per totes el dret a l’habitatge com una prioritat a les polítiques” de la Generalitat. Per això, ha apuntat cap a JxCat “per frenar” la llei quan, tal com ha recordat, “van ser un dels grups parlamentaris que la van proposar”.
 
Els cupaires també portaran a debat que Sabadell s’uneixi a l’Associació de Municipis per l’Energia Pública (AMEP), que es va presentar el passat mes de juliol a Terrassa. “Una eina clau per impulsar accions des del municipalisme més just cap a les persones i més responsable davant de la situació d’emergència climàtica contra l’actual model”, ha subratllat la Crida.
 
Ha recordat que l’AMEP “evita la pobresa energètica” i que les xarxes de distribució de l’energia “no estiguin exclusivament en mans de grans multinacionals”. El regidor Maties Serracant ha titllat “d’incomprensible” que un consistori “tan important” com el sabadellenc “no s’hagi sumat” a la iniciativa. Ha recordat que en el mandat anterior es va implicar amb l’impuls de l’Associació de Municipis per l’Aigua Pública (AMAP).