Un incendi en una clínica privada de Palau-solità i Plegamans obliga a desallotjar 91 persones

Quatre d'elles han hagut de ser traslladats en estat menys greu per inhalació de fum

Foto d'arxiu de Bombers
Foto d'arxiu de Bombers | Adrià Costa
NacióDigital
06 de setembre del 2020
Actualitzat a la 13:08h
Un incendi la matinada de dissabte, en una clínica privada de Palau-solità i Plegamans, ha obligat a desallotjar 91 persones, quatre de les quals han estat traslladades en estat menys greu per inhalació de fum.

Segons un comunicat del consistori, el foc ha començat a les 0.30 hores en un quadre elèctric del Centre Mèdic Palacent, situat a l'avinguda de Catalunya, i el fum s'ha estès a les tres plantes del recinte i a la residència de gent gran Residencial Palau. Fins al lloc s'han desplaçat deu dotacions dels Bombers, vuit ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), efectius dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local.

Els residents han estat traslladats a zona segura durant les tasques d'extinció, que s'han allargat fins a les 07.05 hores. El fum ha obligat a evacuar treballadors i residents a l'exterior, on han estat atesos pels serveis mèdics per avaluar el seu estat. Tres treballadors i una resident han estat traslladats a diversos hospitals però cap d'ells ha resultat ferit de gravetat.

De fet, segons l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, tres d'ells han estat donades d'alta i el quart segueix en observació per precaució.
  A les 2.52 hores s'ha donat per extingit el foc i s'ha procedit a verificar que els nivells de diòxid de carboni eren els òptims per reallotjar als residents. Les tasques s'han allargat fins a les 5.30 del matí.