Una broma entre dos amics origina una Festa Major adaptada als temps de pandèmia

Un equip de persones farà retransmissió, tant en directe com d'imatges d'arxiu, de 12 hores

Un castell durant la Festa Major
Un castell durant la Festa Major | Juanma Peláez
NacióSabadell
04 de setembre del 2020
Actualitzat a les 18:22h
Aquest divendres hauria d'haver arrencat la Festa Major, la plaça Sant Roc s'hauria d'haver engalanat amb tota la desfilada de Gegants, el Ball del Rodet, Diables i el pregó, entre moltes altres activitats. No serà així per la pandèmia, però dos sabadellencs -sense vinculació a la comissió organitzacora- han ideat uns dies amb cites online que han anomenat "Festa Major AlternaLínia".  

Tot plegat, va sorgir "fent broma", comenta Martí Montserrat, alma mater de la iniciativa, juntament amb Pau Rovira. "A la plataforma Twitch on fem coses, en un programa vam fer una promesa", explica i des de fa dues setmanes que hi treballen, amb un grup d'unes cinc i sis persones. 

"No volem que la ciutat no es quedi sense gresca", però amb respecte a les mesures sanitàries imposades. Per això, han previst fer connexions en streaming i vídeos d'arxiu de les entitats que col·laboren en aquesta idea com els castellers, els Gegants, els bastoners i música, entre d'altres. 

Montserrat calcula que entre les 10 i les 22 hores durant aquest dies, fins dilluns, hi haurà emissió. Assegura que des de la regidoria de Cultura "els hi va semblar bé" i "no va haver-hi cap problema". Assenyala que "l'únic" que han fet és "posar-nos en contacte" amb les associacions i a través de la plataforma anar emetent.