La síndica de Sabadell reclama regular la concessió d'aparcaments de mobilitat reduïda

Ho fa arran de la denúncia d'una veïna que fa 14 mesos que espera resposta a la seva sol·licitud

NacióSabadell
05 de setembre del 2020
La síndica de greuges de Sabadell, Eva Abellan, ha reclamat a l'Ajuntament que reguli la concessió d'aparcaments per a persones amb mobilitat reduïda. Ha suggerit que es faci a través d'una ordenança.

Ha assegurat que d'aquesta manera, “si es fixen els terminis de sol·licitud i execució, es garantiran els drets de la ciutadania". Una petició que ha sorgit arran de la denúncia d'una veïna que va sol·licitar una reserva nominativa d’aparcament pròxima al seu domicili, ja que a la seva zona de residència hi ha molts problemes d’estacionament.

La síndica ha precisat que "després de vàries instàncies", la resposta del consistori ha estat que "es duria a terme en funció de la planificació dels treballs del servei, però sense concretar dates ni terminis". 14 mesos després de la petició "continua patint el periple de buscar aparcament i haver de fer llargs desplaçaments per arribar a casa o per anar a buscar el cotxe".

Abellan ho ha titllat de "discriminació" i ha recordat que les persones amb problemes de mobilitat, "tenen dret a sol·licitar una reserva d'aparcament pròxima al seu domicili, lloc de treball o lloc d'estudi, amb gratuïtat sobre l'import de les taxes". Ha qualificat "d'inacceptable" l'espera d'aquesta ciutadana. Per això ha posat l'accent en regular aquests processos, perquè "no es tornin a produir" fets com aquests.