Barberà renuncia a cedir el superàvit municipal a l'Estat

Ho ha fet en un ple extraordinari amb els vots favorables de tota l'oposició i l'abstenció del PSC, que governa a la ciutat

Façana de l'Ajuntament de Barberà del Vallès
Façana de l'Ajuntament de Barberà del Vallès | Ajuntament de Barberà del Vallès
NacióSabadell
04 de setembre del 2020
Actualitzat a les 12:08h
L'Ajuntament de Barberà del Vallès ha renunciat a cedir els romanents municipals a l'Estat, d'acord amb el pacte entre el govern espanyol amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). Ho ha fet en un ple extraordinari, celebrat aquest dimecres, a petició Plataforma Ciutadana per Barberà (PCPB).

La proposta ha comptat amb els vots favorables de tota l'oposició, a més de PCPB, de Cs, ERC i Podem i l'abstenció de PSC -formació que govern a la localitat-. La portaveu del partit proposant, i exalcaldessa del municipi en el passat mandat, Sílvia Fuster, ha recordat que el romanent de 2019 era de 25.826.639,37 euros i que al maig era de 2,2 milions d'euros. 

L'alcalde, Xavier Garcés, ha admès que el plantejament inicial del projecte entre Estat i FEMP "no agrada" i ha recalcat que la voluntat "és gestionar els nostres recursos", així com "garantir la solidaritat interterritorial, perquè els que no generen romanent també puguin rebre ajudes".

Garcés, però, ha estimat que la població s'exposa "a perdre l'oportunitat d'uns tres milions d'euros" dels una mica més de vuit "que hauriem d'enviar a Madrid". El batlle ha determinat que "si quedés certificat que cedir-ho no comporta benefici" no es faria i ha demanat "esperar al 8 de setembre", quan al Congrés es debatrà aquest proposta de la FEMP.