Sabadell desplega els «agents liles joves» per sensibilitzar i fomentar en discriminacions de gènere

Duran a terme una prova pilot en dos instituts de la ciutat

L'Ajuntament il·luminat de lila
L'Ajuntament il·luminat de lila | Juanma Peláez
NacióSabadell
04 de setembre del 2020
Actualitzat a les 11:13h
L'Ajuntament de Sabadell ha creat els "agents liles joves", un grup de voluntaris amb formació específica, que faran sensibilització i foment en discriminacions de gènere per diferents espais de la ciutat. Es tracta d'un nou projecte i la voluntat és que "actuïn com a líders positius entre els seus iguals". 

Faran una prova pilot en dos instituts de la ciutat, en què un grup de voluntariat rebrà formació i posteriorment dissenyarà i realitzarà accions al centre i/o virtuals, en la línia de  sensibilitzar, prevenir i aturar discriminacions de gènere i LGTBIfòbiques i les violències masclistes. Tot plegat amb l’acompanyament de professionals i amb la possibilitat també de participar en altres accions més enllà del seu institut.

També es durà a terme una segona formació adreçada a persones joves de les entitats per donar-los eines i recursos per ser "agents liles", amb idees pràctiques per fer de l’entitat "un espai sense violències masclistes ni LGTBIfòbiques, per afavorir les relacions igualitàries i també com detectar i activar un protocol en cas d'una situació d'aquestes característiques".

Una nova iniciativa que se suma a l'ampliació dels punts liles, no només s'instal·laran, com és habitual per Festa Major, enguany malgrat la seva cancel·lació, també es muntaran. La novetat, però, és que la seva presència s'estendrà durant tot setembre