Una trentena de patrulles policials vetllaran pel compliment de la normativa durant la no Festa Major

Es mantindrà el mateix nombre que si s'hagués organitzat amb normalitat

Dos agents de la Policia Municipal i dels Mossos d'Esquadra al centre.
Dos agents de la Policia Municipal i dels Mossos d'Esquadra al centre.
NacióSabadell
03 de setembre del 2020
Actualitzat a les 17:15h
A partir d'aquest divendres, i fins dilluns, Sabadell tindrà un desplegament especial de policies diversificats per la ciutat. "Serà un dispositiu com si hi hagués Festa Major", ha dit l'alcaldessa, Marta Farrés. Seran una trentena d'equips, entre Policia Municipal i Mossos d'Esquadra. 

L'inspector del cos policial sabadellenc, Daniel Corral, ha concretat que hi haurà una desena de patrulles amb agents de paisà i uniformats i set més que donaran suport. "Farem molta més presència als parcs i zones on hi ha hagut aglomeracions aquest estiu", ha detallat. L'inspector de la policia catalana, Felip Garcia, s'ha expressat en la mateixa línia: "Més o menys hi haurà el mateix nombre de mossos". 

Garcia ha garantit que l'objectiu "no és sancionar" i que serà l'últim recurs, però la finalitat que estiguin al carrer serà "vetllar perquè es compleix la normativa d'acord amb l'escenari de pandèmia" i ha afegit que "no donarà la sensació d'estat policial". 

Els dos cossos estaran per, entre d'altres punts, el Parc Catalunya, Can Puiggener i Can Gambús i per les places. A més, també hi haurà supervisió dels locals que venen begudes alcohòliques i es repassarà les xarxes socials per controlar possibles convocatòries. 

"Joves informen a joves" 

Per tal d'aconseguir la complicitat del jovent, el coordinador de Creu Roja Sabadell, David Jové, ha assenyalat que "s'han redoblat els esforços" amb els equips diürns i nocturns per conscienciar de l'ús de la mascareta, el distanciament social i el rentat habitual de mans. "Són joves que informen a joves amb recomanacions de seguretat", ha afirmat.

Jové ha demanat "no criminalitzar" aquest col·lectiu. Una línia amb la qual també s'ha expressat la segona tinent d'alcaldessa, Marta Morell, a més, ha anunciat que també es farà "reforç de la prevenció" per a adolescents, entre 13 i 20 anys, sobre el consum d'alcohol i drogues.