Sabadell estudiarà la seva postura en els romanents en estimar que ingressaria més de dos milions d'euros

La decisió és únicament de l'alcaldessa

L'Ajuntament de Sabadell
L'Ajuntament de Sabadell | Juanma Peláez
02 de setembre del 2020
Actualitzat el 04 de setembre a les 12:51h
L'Ajuntament de Sabadell estudiarà quina decisió pren sobre l'afer del superàvit municipal, en l'acord del govern espanyol amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), després que hagi estimat que desmarcar-se li suposa perdre 2.240.000 euros, tal com ha afirmat el primer tinent d'alcaldessa, Pol Gibert. 

És a dir, si s'adhereix al pacte entre l'executiu de Pedro Sánchez i la FEMP, "els càlculs que hem fet amb l'esborrany actual", a la ciutat li pertocaria aquesta quantitat i a canvi hauria de cedir 6,4 milions d'euros del romanent de 2019. Una xifra que, a partir de l'any vinent, l'Estat retornaria en un termini de deu anys. 

"Hem d'estudiar què suposa", ha dit i ha afegit, "volem els màxims recursos possibles" per a la ciutat. En cas d'acceptar, els més de dos milions d'euros arribarien a curt termini, un 40% abans d'acabar l'any i el 60 restant el 2021. 

Gibert ha explicat que participar o no d'aquesta iniciativa rubricada entre el govern espanyol i la FEMP, encara pendent de debatre's al Congrés, depèn de l'alcaldessa, Marta Farrés. Així, serà ella qui ho decideixi.