Sabadell reprova la «fugida» de Joan Carles I

Aprovada una moció, en Junta de Portaveus, en què reclama la celebració d'un referèndum per decidir entre monarquia o república

Joan Carles I i Felip VI, en una foto d'arxiu
Joan Carles I i Felip VI, en una foto d'arxiu | Europa Press
NacióSabadell
02 de setembre del 2020
Actualitzat el 03 de setembre a les 11:07h
La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sabadell, celebrada aquest dimecres, ha reprovat la “fugida” del rei emèrit Joan Carles I i ha instat l’Estat a que també ho faci, a més que “forci” el seu retorn. Ha estat una moció conjunta presentada per ERC, Junts per Sabadell (JxS) i la Crida per Sabadell que ha comptat amb el suport de Podem -soci de govern dels socialistes- i els vots contraris de PSC i Cs.
 
El text ha assenyalat que la marxa del territori espanyol suposa “l’incompliment de la seva responsabilitat moral en tant que hauria de ser exemplar per la seva condició d’excap de l’estat espanyol”.  

Així mateix, ha reclamat al Congrés la creació d’una comissió d’investigació que permeti esbrinar les possibles irregularitats comeses per membres de la Casa Reial i “les seves possibles influències en política diplomàtica i comercial de l’Estat amb l’Aràbia Saudita”. També pretén que s’articulin “els mecanismes legals per la realització d’un referèndum a tot l’Estat entre Monarquia o República”.
 
La moció també contempla la retirada dels reconeixement, distincions o mencions honorífiques al monarca, en el cas que n’hi hagi a Sabadell, a la vegada que es procedeixi de la mateixa manera a la Generalitat.