Junts per Sabadell demana «replantejar» el programa municipal de foment d’aprendre a nedar dels infants

Reclama que es prioritzi el nivell de renda de les famílies i no la titularitat de l'escola dels participants

Unes nenes en una piscina
Unes nenes en una piscina | Juanma Peláez
NacióSabadell
02 de setembre del 2020
Actualitzat a les 12:00h
La portaveu de Junts per Sabadell (JXS), Lourdes Ciuró, ha demanat “replantejar” el programa municipal, impulsat en el passat mandat -el curs escolar 2018-2019, “Els primers a l’aigua” que fomenta que els infants aprenguin a nedar. Ciuró ha reclamat “modificar-lo en funció de la renda i no l’escola” on estiguin matriculats els participants.
 
Ha assegurat que la “dotació pressupostària es podria mantenir”, malgrat aquest canvi i que seria una manera més “equitativa”. D’aquesta manera, al seu parer, la iniciativa estaria enfocada “més en la necessitat real de la ciutadania”, sense “prejutjar” si el nen va a un centre públic o un de concertat, ha assenyalat. Per això, ha suggerit que vagi "més enllà" dels col·legis que formen part del Pla Educatiu de l'Entorn (PEE).

 

La distribució del programa per la ciutat Foto: JxS


Ciuró ha recordat el lligam de la ciutat amb la natació i ha deixat clar que el programa, “és molt bona iniciativa”, ha subratllat, però ha considerat que cal desvincular de la titularitat de l’escola. Ha detallat que els participants són de 19 escoles de pràcticament tots els barris de Sabadell, excepte del Districte 1.
 
La proposta la portaran, en forma de moció, al ple de setembre, el primer després de l’aturada a l’agost i que està previst celebrar-se dimarts, dia 8, a partir de les 17 hores.