Maties Serracant renuncia a ser regidor a l'Ajuntament de Sabadell

El codi ètic del partit marcava el gener de 2022, però ho ha decidit per fer-ho coincidir amb l'arrencada del nou curs

El regidor de la Crida, Maties Serracant
El regidor de la Crida, Maties Serracant | Albert Hernàndez
31 d'agost del 2020
Actualitzat a les 12:13h
L'exalcalde de Sabadell entre 2017 i 2019, Maties Serracant, ha renunciat al seu lloc actual de regidor de la Crida per Sabadell a l'Ajuntament. Així ho ha anunciat aquest dilluns, després de set anys en la política, "com a càrrec electe", ha puntualitzat, i una mica més d'un any abans del que marca el codi ètic del partit. 

"Ningú és imprescindible, tothom és necessari", ha expressat Serracant i ha explicat que abans de l'estiu va portar la proposta a l'organització i que volia "aprofitar" l'arrencada de curs per donar pas al seu successor. "No calen motius", ha dit i ha admès que la política municipal és "intensa" i que hi ha abocat "una dedicació important". 

La seva renúncia es farà oficial en el proper municipal, el del mes de setembre, que està previst celebrar-se dimarts, dia 8 de setembre. El seu lloc l'ocuparà el següent de la llista de la Crida, Lluís Perarnau, que va ser regidor de Serveis Municipals en l'anterior mandat. 

Ha reconegut que se'n va "satisfet", però és "crític" amb la feina feta, perquès "ens marquem reptes inabastables". Ha recalcat el seu suport a la CUP per la investigació oberta de Fiscalia per fer campanya en el referèndum de l'1 d'octubre, "nosaltres també en vam fer", ha recordat. 
 

Els actuals regidors del ple, Fernàndez i Serracant Foto: Albert Hernàndez


Segon exalcalde comiat en dos mesos

L'adeu de Serracant és el segon en dos mesos al ple sabadellenc. Amb qui va compartir l'alcaldia bicèfala el cupaire, el republicà Juli Fernàndez, es va acomiadar dels regidors abans de l'estiu. En aquell cas per dedicar-se a les tasques de Delegat del Govern a Barcelona. Precisament, l'encara regidor ha desvinculat la marxa de Fernàndez a la seva. "Han coincidit en el temps", ha assenyalat. 

Assidu als jutjats 

Perarnau ha repassat el mandat de Serracant i la Crida mentre van formar part de l'autoanomenat "Govern de Transformació", marcat per la "denúncia trampa" de l'exregidor del PSC, Josep Ayuso, i una treballadora municipal. Així, com les querelles d'Smatsa -una per les ITF i prevaricació- i d'un particular per organitzar l'1-O a Sabadell. "Totes arxivades menys una", ha detallat Serracant, la que fa referència al referèndum. 

Per això, ha reiterat la feina de "fiscalització" del partit i que el futur regidor ha garantit que seguirà des de l'oposició. 
 

Maties Serracant entra als jutjats. Foto: Juanma Peláez


Serracant va entrar a la política el 2013 substituint Juli Moltó al ple, quan formava part de l'Entesa per Sabadell. Dos anys després va liderar la Crida per Sabadell a les eleccions municipals. El govern de coalició amb Unitat pel Canvi, ERC i Guanyem va patir la primera sotragada quan, exercint de tinent d'alcalde, va renunciar per la denúncia del PSC i una funcionària. 

Un comiat efímer, perquè a finals d'aquell mateix 2016 tornava a recuperar. Sis mesos després del retorn, i després d'unes llargues negociacions internes en el govern municipal, Serracant era el nou alcalde fins als comicis de 2019.