Els joves infractors podran esmenar les faltes col·laborant amb la comunitat

Sabadell impulsa un programa de Mediació Reparadora per compensar aquestes accions duent a terme tasques educatives

per Redacció , 26 de març de 2015 a les 16:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Sabadell durà a terme un Programa de Mediació Reparadora adreçat a joves menors d’edat, que hagin comès una infracció de l’Ordenança Municipal d’Ocupació de les Vies i Espais públics de Sabadell. L'objectiu és donar la possibilitat al menor que comet una infracció d’acollir-se a una mesura educativa, alternativa a la sanció econòmica. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament ha aprovat una Instrucció que regula l’aplicació d’aquesta mesura. 

El procediment consistirà en que, una vegada comesa la infracció, es comunicarà a la família l’existència d’aquesta mesura educativa alternativa. Si accepta acollir-se a la mediació reparadora, es durà a terme el procediment. 


El mediador treballa buscant en el menor la responsabilització davant els fets i les seves conseqüències. A més, pot donar-se el cas que, de la reflexió, s’elabori una proposta concreta de reparació, a través d’una acció de col·laboració comunitària, que consistirà en la realització d’una activitat en una entitat o organisme del municipi col·laborador amb el Programa.

Si s’assoleixen els objectius marcats el menor no haurà de pagar la multa. A la vegada, la col·laboració de les entitats de la ciutat amb el Programa representa una acció social en si mateixa, que afavoreix la convivència i permet que el jove es pugui vincular amb la comunitat i la ciutat. 


Tal com ha explicat la regidora de Relacions Ciutadanes, Ana Carrasco, “aquest tipus de mesures alternatives a la sanció econòmica pretenen que els joves agafin consciència de la necessitat de respectar el que és de tothom, que ho valorin i que reflexionin sobre la pròpia conducta i, en definitiva, que la corregeixin”. En aquest sentit ha afegit que l'equip de govern vol transmetre als joves valors cívics: "Volem que la mediació reparadora ajudi els joves que han infringit l’ordenança d’ús de la via pública a responsabilitzar-se de les seves accions de forma voluntària, en lloc de ser els pares els que es facin càrrec d’una possible sanció econòmica”. 

El programa, impulsat i gestionat pel Servei de Mediació Municipal, Sabadell Mediació, es durà a terme en coordinació amb altres agents municipals com la Policia Municipal i el Servei de Gestió de la Via Pública. 

 

 

Participació