Ajuda de més de sis milions d'euros de la Diputació al Vallès Occidental

Seran per assistència i cooperació local que es repartiran de forma equitativa

Una terrassa d'un bar de Sabadell
Una terrassa d'un bar de Sabadell | Juanma Peláez
Redacció
30 d'agost del 2020
Els governs municipals del Vallès Occidental han rebut una suma de 6,3 milions d’euros d’ajuts econòmics de la Diputació de Barcelona, en el marc del Catàleg de Serveis, que compta amb un total de 343 recursos d’assistència i cooperació local.
 
Aquest Catàleg és una de les eines del Pla Xarxa de Governs Locals 2020-2023 (Pla XGL), que ha renovat els recursos destinats als municipis de la Diputació basant-se en els objectius de l’Agenda 2030 i en la situació provocada per la pandèmia a causa de la Covid-19. En total, la Diputació ha mobilitzat 1.000 milions d’euros per a la reactivació econòmica i social de les localitats.
 
Es pot accedir a tota l’oferta de serveis als ens locals -ja siguin ajuntaments, consells comarcals, consorcis o mancomunitats- a través d’un cercador web, que permet obtenir catàlegs a mida en funció de la població, la matèria, el tipus de recurs o el termini de sol·licitud, entre d’altres. També s’hi inclou informació sobre els destinataris del recurs en qüestió, els requisits per accedir-hi i els terminis per demanar-lo i executar-lo.
 
Del total de recursos oferts al Catàleg, 163 són tècnics, 105 econòmics i els 75 restants, materials. La Diputació centra el conjunt d’actuacions en la lluita contra el canvi climàtic i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), integrats a l’Agenda 2030.
 
És per això que es busca incidir en el foment, la innovació i l’activitat local, els serveis per a les persones, les polítiques d’igualtat i diversitat i l’impuls de la cultura i l’educació. També trobem recursos destinats a garantir l’administració electrònica, la innovació tecnològica i la gestió d’equipaments culturals, museus, biblioteques i arxius. Quant a infraestructures i espais naturals, el Catàleg de Serveis 2020 dona suport a les activitats i equipaments esportius, i ofereix assistència per fomentar el consum responsable, el turisme i el comerç.