Cs demana incloure el riu Ripoll al Consorci del Besòs «per garantir-ne el seu futur»

La Diputació de Barcelona destina part del seu pressupost anual al Parc Fluvial del Besòs, cosa que allibera els municipis d'una gran càrrega econòmica

La baixada del riu Ripoll al seu pas per Sabadell
La baixada del riu Ripoll al seu pas per Sabadell | Juanma Peláez
NacióSabadell
28 d'agost del 2020
Actualitzat a les 12:22h
El portaveu de Cs de Sabadell, Adrián Hernández, ha demanat a l'Ajuntament que reclami la necessitat d'incloure el Parc Fluvial del Ripoll al Consorci del Besòs "per garantir el futur del riu", ja que, al seu parer, "cada vegada està més afectat per la insuficient aportació municipal dels darrers anys". 

"Durant el desconfinament, el Ripoll va ser un dels destins preferits dels nostres veïns i, desgraciadament, es van trobar un dels nostres principals pulmons verds, més degradat que mai", ha apuntat Hernández. Actualment, el Torrent de Colobrers està tancat i "en una situació lamentable, amb zones restringides al pas des de fa mesos pel despreniment a causa del temporal Gloria o amb ponts tancats per falta de seguretat", ha continuat el portaveu de la formació taronja. 

En aquest sentit, han considerat que, per assegurar el futur del riu Ripoll, és necessari el suport econòmic i tècnic de la Diputació de Barcelona. Només en el pressupost de 2019, hi ha una inversió de 982.390 euros per al Parc Fluvial del Besòs, "el que fa que els ajuntaments que formen part del Consorci del Besòs -Sant Adrià del Besòs, Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Montcada i Reixac i Badalona-, només hagin de destinar una aportació de manteniment molt assequible", apunten des de Ciutadans.

La formació taronja també ha destacat que, alhora d'aconseguir finançament europeu, és "molt més viable presentar projectes de manera consorciada".