El Taulí implanta un nou programa de detecció de càncer de còlon i recte

Castellar del Vallès és el primer municipi on es posarà en marxa

per ACN , 2 d'octubre de 2015 a les 18:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'octubre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte ha començat a implantar-se als municipis de referència de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell. El programa s'ha posat en marxa aquest octubre a Castellar del Vallès i anirà arribant segons el calendari previst a Sant Llorenç Savall, Sabadell, Polinyà, Sentmenat, Barberà, Badia, Cerdanyola i Ripollet. L'objectiu és detectar la malaltia en estadis inicials, la qual cosa fa que sigui més fàcil de tractar i n'augmenta les possibilitats de curació. Està adreçat a homes i dones de 50 a 69 anys, període d'edat de més risc. En el cas de Castellar, la població diana és de 5.780 persones.

En els propers dies els homes i dones de 50 a 69 anys de Castellar rebran una carta on se'ls explicarà el funcionament de la prova. En concret, s'ofereix la possibilitat de realitzar, cada dos anys i de manera gratuïta, un test immunològic per detectar sang oculta en femta no apreciable a simple vista. Els ciutadans que hi vulguin participar hauran de portar la carta a una farmàcia adherida a la campanya on els facilitaran tot el necessari per fer la prova. El resultat es comunica per carta passats uns dies. En el cas que la prova surti positiva, s'oferirà la possibilitat de fer una colonoscòpia per descartar cap lesió en el còlon o recte i seguir el tractament adequat.


El càncer de còlon i recte és una malaltia freqüent a partir dels 50 anys. És el segon càncer més freqüent entre les dones i el tercer entre els homes, i s'estima que es diagnostiquen 5.000 nous casos a Catalunya cada any. És la segona causa de mort per càncer al país, amb 2.100 anuals, i la immensa majoria es produeixen en persones de més de 54 anys.

 

Participació