Ballart: «A Sabadell les dades són pitjors però allà no es volen aplicar mesures»

Reclama "coherència" a la Generalitat per aplicar mesures "amb una visió més metropolitana" i dividint el territori per àrees bàsiques i no per municipis

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, en una roda de premsa pel coronavirus.
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, en una roda de premsa pel coronavirus. | ACN / Norma Vidal
LaTorre
25 d'agost del 2020
Actualitzat a les 17:56h
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha manifestat aquest dimarts el seu "desconcert" davant la decisió del jutge d'anul·lar les restriccions imposades aquest dilluns pel Govern a la ciutat. En aquest sentit, ha lamentat la disparitat d'opinions entre administració i justícia i ha assegurat que "l'Ajuntament es troba al mig".

En declaracions per a l'ACN, el batlle ha instat el Govern a dictar mesures per territoris com àrees sanitàries i no pas per municipis al·legant l'existència d'una "continuïtat urbana molt clara, amb gent que va i ve constantment". En el cas de Terrassa i les ciutats del voltant ha demanat una "visió més metropolitana" en aquestes decisions explicant que amb Rubí i Sabadell, per exemple, existeix una relació "molt estreta". A més, ha afegit que en aquesta última "les dades són pitjors però allà no es volen aplicar mesures".

L'alcalde ha assegurat que des del Consistori estan d'acord amb què cal prendre decisions a la ciutat i ha remarcat que "seran lleials" si s'han d'aplicar. Tot i això, ha anunciat que el govern municipal no emprendrà cap acció de competència local en la gestió de la pandèmia però ha obert la porta a "complementar" les restriccions si aquestes tiren endavant.

L'alcalde de Terrassa admet que ara per ara l'evolució de la Covid-19 a la ciutat és millor que a altres municipis propers, com assenyalava aquest dilluns el jutjat contenciós administratiu número 5 de Barcelona, que va tombar les restriccions previstes pel Govern a la cocapital vallesana. Amb tot, Ballart mostra "dubtes" sobre l'evolució de la pandèmia, però ha fet una crida a la ciutadania perquè "no es relaxi a l'hora de prevenir contagis".