VÍDEO La residència Mossèn Homs de Terrassa fulmina dues auxiliars per maltractar una àvia

Els Mossos investiguen les imatges després que Afers Socials denunciessin els fets

Vista exterior de la residència per a gent gran Mossèn Homs de Terrassa.
Vista exterior de la residència per a gent gran Mossèn Homs de Terrassa. | qresi
LaTorre
25 d'agost del 2020
Actualitzat a les 20:35h
La residència Mossèn Homs de Terrassa ha decidit acceptar la renúncia de dues treballadores, després que es fes viral un vídeo en què dispensaven un tracte ofensiu i de mofa envers una dona gran. A més, els hi han obert un expedient disciplinari. Així ho ha confirmat el Govern, aquest dilluns al vespre, en un comunicat en què ha informat que "han estat apartades de les seves funcions".

En les imatges, ambdues es troben en una habitació, mentre donen de menjar a una anciana entre insults i comentaris despectius com "vieja cascarrabias", "engreixa" o "obre la puta boca ja" i una d'elles ho enregistra mentre se'n riu.
 Fonts de la residència han confirmat a LaTorre que es tracta del geriàtric en qüestió i que la direcció del centre ho estava tractant. L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va manifestar el seu rebuig, a través d'una piulada, i va enviar una carta a les conselleres de Salut, Alba Bergés, i Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani. 

Precisament, Afers Socials va acabar presentant una denúncia als Mossos d'Esquadra pels fets i ja s'està investigant. A més, el govern municipal ja ha anunciat que es personarà a les actuacions judicials que es puguin dur a terme en cas que les treballadores hagin de comparèixer davant d'un jutge.
 Les disculpes

Una de les protagonistes del vídeo, hores després i davant el rebombori generat, ha publicat un missatge al seu compte d'Instagram en què ha declarat sentir-se "avergonyida" i ha demanat disculpes als familiars "que hagin pogut sentir-se afectats". A més, ha anunciat que tancava el compte, amb més d'11.000 seguidors, "fins que pogués fer un vídeo en condicions".