​Personal de Pediatria del Taulí s’incorpora a l’helicòpter medicalitzat del SEM

Això permet que es doblin les hores de servei, des del set del matí a les 23 hores

Dos professionals dirigint-se a l'helicòpter del SEM
Dos professionals dirigint-se a l'helicòpter del SEM | Hospital Parc Taulí
NacióSabadell
25 d'agost del 2020
Actualitzat a les 9:25h
Un equip de deu pediatres i sis infermeres de l’Hospital Parc Taulí forma part, des de fa pocs mesos, de l’helicòpter neonatològic-pediàtric medicalitzat del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). D’aquesta manera, s’uneix als professionals de l’Hospital Sant Pau que l’integrava fins al moment.
 
Això permet doblar les hores del dispositiu arreu de Catalunya, passant a cobrir pràcticament tota la jornada, des de les set del matí i fins a les 23 hores els 365 dies de l’any. La ubicació de la base del SEM al Taulí i un equip de Pediatria “d’alta especialització”, tal com ha ressaltat el centre hospitalari, han resultat “claus” per afegir aquest personal.
 
Des del passat mes de juny, els especialistes d’aquests departaments del Taulí i Sant Pau s’alternen cada 15 dies per donar cobertura.
 

L'interior de l'helicòpter Foto: Hospital Parc Taulí


El servei permet assistir nounats-pediàtrics en territoris distants de Barcelona i traslladar-los als hospitals més propers, d’una forma més ràpida que amb una ambulància. El SEM també compta amb unes altres dues pediàtriques col·laboradores terrestres, que depenen dels equips assistencials de la Vall d’Hebron i de Sant Joan de Déu.