Els advocats de Sabadell reclamen una «profunda reflexió» del gremi arran de l’habilitació d’agost

L’organització critica que se'ls ha impedit fer vacances i urgeix l’elaboració d’una llei de defensa de l’advocacia

L'entrada als jutjats de Sabadell
L'entrada als jutjats de Sabadell | Albert Segura
Abril Ballesteros
24 d'agost del 2020
Actualitzat a les 17:23h
L’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Sabadell (ICASBD) ha reclamat fer una "profunda reflexió" del gremi, després de l’habilitació extraordinària de part del mes d’agost, concretament dels dies 11 al 31, per a terminis i actuacions processals. El col·lectiu ha denunciat que aquesta decisió, prevista en el Real Decret-Llei aprovat per l'Estat del 28 d’abril, ha frustrat el seu període de vacances i la conciliació familiar, ja dificultada ordinàriament pels horaris la resta de l’any.
 
A més, han considerat que diversos òrgans judicials, com els Lletrats de l’Administració de Justícia (LAJs), jutges i funcionariat adscrit, n’han fet una “utilització desproporcionada” que ha demostrat “una manca de solidaritat impròpia” de persones que treballen en l’aplicació de la justícia.
 
En el comunicat oficial, l’ICASBD ha apuntat que l’advocacia “no és un mer negoci mercantilista” i que, per la seva exigència tant a nivell intel·lectual, emocional i com de terminis, exigeix “un període mínim de descans”, que enguany s’ha vist privat per la decisió “exclusiva i errònia” del Ministeri de Justícia.  
 
És per això que davant d'aquesta "frustració" ha instat reflexionar sobre les condicions laborals del sector i la representació dels seus interessos en les institucions públiques. Per al Col·legi, l’elaboració d’una llei de defensa de l’advocacia “és una urgent prioritat” per tal d’evitar ingerències externes en decisions que afecten la professió i dignificar-la.