GRÀFIC Segona mort en tres dies per coronavirus al Taulí

Des del mes del juny no n'hi havia

L'Hospital Parc Taulí
L'Hospital Parc Taulí | Juanma Peláez
21 d'agost del 2020
Actualitzat a les 14:05h
Aquest dimarts es va registrar la primera mort per coronavirus de l'estiu a l'Hospital Parc Taulí per coronavirus. Era una dona de 82, doncs, aquest dijous la segona defunció, tal com han detallat fonts de l'hospital. Feia més de dos mesos que no es registrava una decés al Taulí, concretament des de l'11 de juny. 

Bona part de juny, tot juliol i més de la meitat d'agost, no hi havia hagut cap pèrdua. Inicialment, i segons les dades que facilitava l'hospital de forma periódica, la darrera mort va ser entre els dies 24 i 29 de juny. Ara, s'ha corregit, per un "procés habitual de revisió de codificació diagnòstica de les altes", han assegurat des de l'hospital.
 
 
D'aquesta manera, amb aquestes rectificacions de les darreres defuncions, també ha servit per actualitzar la xifra total que, sumant aquesta última pèrdua, ja s'eleva fins a 370 des de l'esclat de la pandèmia.

Rebaixa d'hospitalitzacions; mateix nombre a l'UCI

L'arribada de l'agost ha portat pacients a l'UCI i es mantenen, fins aquest dijous, els tres de la primera quinzena del mes. Encara que dimarts es va reduir a dos, per tornar haver-hi tres 24 hores més tard. Un augment que, per contra, no han experimentat els ingressos. Curiosament, en la segona quinzena han disminuït de forma lleu. 

Si en els primers 15 dies, i seguint la tònica de juliol, han crescut les hospitalitzacions fins arribar a 36 -la dada més alta de l'estiu-, a partir del passat diumenge s'han rebaixat dia rere dia fins arribar aquest dijous, incrementant-se en un pacient i tornant haver-hi 28.