Primera sanció per fumar al carrer a Sabadell

La Policia Municipal l'ha interposat aquest dijous

Imatge d'arxiu d'uns aspirants agents a policia
Imatge d'arxiu d'uns aspirants agents a policia | Juanma Peláez
21 d'agost del 2020
Actualitzat a les 16:19h
El passat dimarts va entrar en vigor la prohibició de fumar a la via pública si no es podia mantenir la distància de seguretat. A Sabadell, 48 hores mal comptades després de la nova normativa ja hi ha hagut la primera denúncia. Ha estat aquest dijous, tal com han confirmat fonts municipals, tot i que sense concretar, per ara, el lloc. 

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publicava aquell mateix dia l'ordre, a més d'altres restriccions, per evitar la propagació del virus. A més, s'especificava que la prohibició també afectava a qualsevol dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, catximbes i assimilats.

Precisament, un cop coneguda la nova normativa, el consistori, a través de les xarxes socials, va fer una crida a la ciutadania per al seu compliment com a mesura de prevenció de contagis.  

Cal recordar, que no seguir aquestes pautes es pot traduir en multes que poden oscil·lar entre els 100 i 3.000 euros, en el cas de ser considerades lleus, mentre les greus en un forquilla entre 3.001 a 60.000 i, per últim, les molts greus entre 60.001 a 600.000.  

Més rapidesa

Aquesta vegada, el cos policial ha estat més ràpid en sancionar respecte a la regulació de l'ús de la mascareta. Aleshores, la Generalitat ve determinar l'obligatorietat el 9 de juliol i fins el dia 20 no es va conèixer la primera multa. Fins al moment, els agents havien dut a terme una tasca pedagògica i de conscienciació de la importància del correcte ús d'aquest material sanitari.