FOTOS L’incendi en un edifici de la Concòrdia destapa una plantació de marihuana als baixos

Tot apunta que el cultiu, de més de 350 plantes, va causar una sobrecàrrega de l'aire condicionat i va generar el foc

L'interior de l'edifici on es va produir l'incendi
L'interior de l'edifici on es va produir l'incendi | Dani Sánchez
Redacció
21 d'agost del 2020
Actualitzat a les 18:25h
L'incendi en un edifici del carrer Muntaner, a la Concòrdia, la matinada de dijous, ha destapat una plantació il·legal de marihuana als baixos del immoble. Els Mossos d'Esquadra han explicat a NacióSabadell que han trobat 355 plantes a l'interior i que en el moment de l'incident estava buit. 

La policia ha descobert un ús fraudulent de la instal·lació elèctrica, amb un cablejat que servia de subministrament el cultiu d'interior. Per això, s'ha apuntat la possibilitat que l'origen del foc fos una sobrecàrrega a l'aire condicionat. “Aquestes plantacions requereixen de molta electricitat i tenen un alt risc d’incendi”, han assenyalat fonts del cos.
 

L'estat del cel obert del immoble Foto: Dani Sánchez

 

Les mateixes fonts, han indicat que encara no hi ha cap persona detinguda, però ja s'ha obert una investigació per trobar el responsable o els responsables. 

L'avís d’incendi va ser al voltant de l'una de la matinada, i poc més tard de les dues els Bombers ja l’havien extingit. Tot i que es va iniciar als baixos, uns altres cinc habitatges es van veure afectats. Va ser llavors quan els efectius policials van registrar l’edifici i hi van trobar la plantació il·legal als baixos.
 

Els baixos on es va trobar la plantació il·legal de marihuana Foto: Dani Sánchez

Cendres i brutícia, el rastre de l'incendi al bloc de pisos Foto: Dani Sánchez


L'incendi no va causar ferits, només una dona de 92 anys va haver de ser atesa pel Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) per inhalació de fum i no va caldre el seu trasllat a un centre hospitalari. 
 

L'estat del cel obert on es va originar l'incendi Foto: Dani Sánchez