GRÀFIC Una mort per coronavirus al Taulí més de dos mesos després

Aquest dimarts s'ha registrat la primera defunció, no n'hi havia des del juny

L'Hospital Parc Taulí
L'Hospital Parc Taulí | Juanma Peláez
20 d'agost del 2020
Actualitzat a les 18:53h
Aquesta setmana, concretament aquest dimarts, s'ha conegut un decés a l'Hospital Parc Taulí per coronavirus. Es tracta d'una dona de 82, tal com han detallat fonts hospitalàries, i és la primera de l'estiu per la pandèmia. Feia més de dos mesos que no es registrava una mort al Taulí, concretament des de l'11 de juny, han confirmat les mateixes fonts. 

Bona part de juny, tot juliol i més de la meitat d'agost, no hi havia hagut cap pèrdua. Inicialment, i segons les dades que facilitava l'hospital de forma periódica, la darrera mort va ser entre els dies 24 i 29 de juny. Ara, s'ha corregit, per un "procés habitual de revisió de codificació diagnòstica de les altes", han assegurat des del Taulí.
 
 
D'aquesta manera, s'ha rectificat l'última defunció, que va ser l'11 de juny, i també ha servit per obtenir una nova xifra total de morts per la Covid-19: 369.

Rebaixa d'hospitalitzacions; mateix nombre a l'UCI

L'arribada de l'agost ha portat pacients a l'UCI i es mantenen, fins aquest dimecres, els tres de la primera quinzena del mes. Encara que dimarts es va reduir a dos, per tornar haver-hi tres 24 hores més tard. Un augment que, per contra, no han experimentat els ingressos. Curiosament, en la segona quinzena han disminuït de forma lleu. 

Si en els primers 15 dies, i seguint la tònica de juliol, han crescut les hospitalitzacions fins arribar a 36 -la dada més alta de l'estiu-, a partir del passat diumenge s'han rebaixat dia rere dia fins arribar a les 29 d'aquest dimecres.