Més de 1.200 proves PCR en les dues jornades de cribratges massius a joves a Ca n'Oriac

L'Institut Català de Salut destaca l'alta alfuència de població jove el primer dia

Un grup d'adolescents esperant per fer-se la prova
Un grup d'adolescents esperant per fer-se la prova | Albert Hernàndez
NacióSabadell
20 d'agost del 2020
Actualitzat a les 12:45h

Les dues jornades de cribratges massius al CAP Ca n'Oriac de Sabadell s'han tancat amb 1.230 proves PCR, tal com ha indicat l'Institut Català de la Salut. L'afluència de gent ha estat força compensada al llarg dels dos dies, amb més de 600 proves efectuades tant dimarts com dimecres.

Ha destacat l'alt percentatge de població jove que visitat el centre sanitari, ja que la convocatòria estava adreçada a persones asimptomàtiques d'entre 15 i 35 anys. Totes les persones d'aquesta franja d'edat van rebre un SMS informant-les que es podien sotmetre a la prova. L'horari del dispositiu va ser de dimarts a dimecres de 10 hores a 14, al matí, i de 15 a 19, a la tarda. 

L'Institut Català de la Salut va fer una valoració "molt positiva" en la primera de les dues jornades, tant per l'afluència d'usuaris com pel funcionament del dispositiu.

Prova PCR a una persona al CAP Ca n'Oriac Foto: Institut Català de la Salut

 

L'efectuació massiva de PCR ha estat motivada per l'augment dels casos sorgits en els darrers dies. Encara que "no és preocupant, s’ha valorat el sistema de cribratge com el més idoni per controlar la situació i evitar un possible repunt més greu", apuntaven des de l'Ajuntament.