Teatre

L'actor sabadellenc Jaume Garcia recupera l'obra Van Gogh 18 anys després de la seva estrena

La peça manté la durada i el text original però readapta la posada en escena

per Abril Ballesteros , 22 d'agost de 2020 a les 16:00 |
L'actor sabadellenc, Jaume Garcia | Cedida
L’obra de teatre "Van Gogh", protagonitzada pel sabadellenc Jaume Garcia, retorna als escenaris el proper 16 de setembre, 18 anys després de la seva estrena al Teatre Versus de Barcelona. La peça és una adaptació teatral del llibre "Cartes a Theo" (Vincent Van Gogh, 1914) en forma de monòleg. Al llarg de 80 minuts, el famós pintor expressa les seves reflexions i inquietuds més íntimes a través d’un recull de cartes adreçades al seu germà Theo.

L’obra, que es podrà veure -de dimecres a dissabte- al Teatre Gaudí fins al proper 14 de novembre, manté el text i la durada de la peça original. Tot i així, ara s'ha optat per una posada en escena més senzilla i plàstica i un treball de vídeo-art a càrrec de Nito Cilintano.


"Van Gogh feia activisme amb les seves pintures, evangelitzava, parlava del bé i el mal, de l'amor i la malaltia”, apunta Garcia. És per això que a la funció es tracten temes com l’art, l’amor i la recerca de la bellesa i de Déu, però també s’entreveu la lluita a favor de les classes més desafavorides.

En aquesta ocasió, Maria Clausó ha acompanyat l'autor i director Ever Blanchet en la direcció de l’obra. Martina Buroni és l’encarregada del vestuari, el maquillatge i l’escenografia de Van Gogh, una producció pròpia de la companyia Versus Teatre.

 

 

Participació