Badia del Vallès es declara municipi d'acollida de persones refugiades

S'ha aprovat en la sessió plenària del mes de setembre

Redacció
02 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 11:29h
El Ple de l’Ajuntament de Badia del Vallès corresponent al mes de setembre ha donat llum verd a una moció per convertir-se en municipi d'acollida de població refugiada víctima dels conflictes armats a la Mediterrània. La proposta també ha comportat l’adhesió del consistori al text impulsat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).

A banda, es va aprovar per unanimitat la proposta de festes locals per a 2016, que fixa els dies 14 d’abril (aniversari de la constitució del municipi) i el 31 d’octubre de l’any que ve com a festes locals de Badia del Vallès, ambdues de caràcter retribuït i no recuperable. També va prosperar per unanimitat, una moció presentada pel grup municipal de BeC per a la creació d’una taula de diàleg dels ajuntaments de l’àrea sanitària d’influència de l’Hospital Parc Taulí.

A més, es va afegir d’urgència un últim punt de suport per exigir una nova llei reguladora del dret a l’habitatge que cobreixi les mesures de mínims per fer front a l’emergència habitacional, que va ser presentat per la PAH.

El punt va ser també defensat per una component de la plataforma i va obtenir un suport unànime de tots els grups. Entre les mesures que hauria d’incloure aquesta llei hi ha establir la dació en pagament amb caràcter retroactiu; garantir els subministraments bàsics impedint-ne els talls a persones i unitats familiars en situació de vulnerabilitat; crear un observatori d’habitatge, format per representants de les institucions i de la societat civil, i oferir habitatge accessible amb la creació d’un parc públic d’habitatge a través, entre d’altres, de la mobilització de pisos buits en mans d’entitats financeres i fons voltor, o de l’establiment d’un lloguer social que no superi el 30 % dels ingressos de la unitat familiar.