Els primers testos massius a Sabadell fan aflorar una cinquantena de casos

Salut publica les dades definitives i quantifica més de 3.200 proves dutes a terme al sud de la ciutat

Carpa del SEM a la plaça Picasso
Carpa del SEM a la plaça Picasso | Anna Mira
18 d'agost del 2020
Actualitzat el 19 d'agost a les 11:28h
51 casos positius per coronavirus. Aquest és el resultat final de les tres jornades de testos PCR massius, organitzats del 6 al 8 d'agost a la places Picasso i de les Termes, tal com ha informat el Departament de Salut aquest dimarts. Una cinquantena sorgida de les 3.222 proves dutes a terme en aquest període. 

Això vol dir que un 1,58% s'han contagiat i, per tant, no és l'1,8% detallat precisament fa una setmana, així com tampoc hi ha hagut 57 infectats sinó 51 i s'han practicat més analítiques que les 3.099 indicades fa set dies. 

Des de Salut s'ha garantit que es tracten de dades definitives, perquè estan més "consolidades" que les donades prèviament, ja que poden patir algun tipus de "desviació" en tractar-se de xifres immediates i que ara s'han verificat. 

Unes modificacions que també hi ha hagut a Ripollet. En total, durant els mateixos tres dies que a la capital vallesana, però concentrat en una zona del barri de Pont Vell - Can Tiana, es van fer 2.176 tests PCR, amb 14 positius, és a dir, un 0,60% de positius. 

D'aquests exàmens, 1.963 es van fer a la carpa muntada al parc Maria Regordosa i també 213 en el porta a porta, en els edificis detectats amb possibles casos. De la catorzena de positius, 13 van ser a la instal·lació a la via pública i 1 en el sistema a domicili.