Un grup d'adolescents: «Si ens poden fer la prova per què no, gratis i al costat de casa»

Primera de les dues jornades de tests massius al CAP Ca n'Oriac

L'espera a l'entrada al CAP Ca n'Oriac
L'espera a l'entrada al CAP Ca n'Oriac | Albert Hernàndez
18 d'agost del 2020
Actualitzat a les 11:52h
Poc abans de les 10 del matí, ja hi havia moviment al voltant del CAP Ca n'Oriac. Més de l'habitual i amb molts adolescents i joves, públic que no és tan comú trobar-se'l reunit de cop a les portes d'un centre sanitari. I és que són el target d'una nova jornada de testos massius a Sabadell: de 15 a 35 anys.

Precisament, dels primers a la cua eren un grup de quatre amics, tots de 17 anys. Laura, Dani, Judith i Fran que, amb algun temor davant el mètode de l'examen, defensen que "si ens podem fer la prova perquè no, gratis i al costat de casa". "Per sortir de dubtes i tampoc volem que per culpa nostra els hi passi alguna cosa a la família", afegeixen, ja que, tal com diuen, "fem molta vida social i estem en contacte amb molta gent".
 

Un grup d'adolescents esperant per fer la prova Foto: Albert Hernàndez


S'han adreçat al CAP Ca n'Oriac, perquè ho han vist per Instagram i també per la mare d'un d'ells i que ha estat d'altaveu a la resta de la colla. Saben que estan a l'ull de l'huracà, però sostenen que "hi ha de tot, hi ha qui s'ho pren més seriosament i qui no. Com els adults". Uns metres més enllà una altra adolescent, just complerta la majoria d'edat, María Vaca, que també vol "esvair dubtes", perquè "a casa tinc una germana petita que és col·lectiu de risc i és el més important". 

Precisament la incertesa d'estar contagiat ha empès a la majoria a fer cua en l'arrencada d'aquestes jornades. "El meu oncle, que és com la segona família, està sotmès a un tractament pel càncer i prefereixo curar-em en salut", diu Carles Garcia, de 35 anys. Darrere seu Kristina, embarassada, i Liuva també "per seguretat".  
 

L'aspecte del CAP Ca n'Oriac en l'obertura per fer testos massius Foto: Albert Hernàndez


En canvi, hi ha qui ha aprofitat la convocatòria per testar si està infectat com Natàlia Manrique i Nieves Segura, una treballa en l'àmbit sanitari i l'altre en el comercial, de cara al públic. "No tinc símptomes, però hi estic en contacte per la feina i vull saber-ho", assenyala Manrique, unes manifestacions en línia amb Segura que estant "atenent la gent no saps i ho toquen tot".