En marxa els tests PCR massius a Sabadell

Es farà al CAP Ca n'Oriac a veïns d'entre 15 i 35 anys

L'anterior jornada de testos a la ciutat
L'anterior jornada de testos a la ciutat | Anna Mira
NacióSabadell
18 d'agost del 2020
Aquest dimarts tornen a fer-se testos PCR massius a la ciutat i que s'allargaran fins dimecres. Novament, el Departament de Salut desplegarà, amb l'Institut Català de la Salut, el Servei Català de Salut, el Servei d'Epidemiologia de Vigilància Epidemiològica del Vallès i l'Hospital Parc Taulí, i la l'Ajuntament de Sabadell, tots els recursos necessaris perquè es puguin atendre els usuaris. 

En aquest cas, s'han organitzat "per controlar la situació i evitar un possible repunt més greu", tal com va assenyalar el consistori. L'objectiu és frenar les cadenes de contagis i detectar els casos asimptomàtics per evitar que el virus s'expandeixi.

- On serà? CAP Ca n'Oriac, situat al Passeig de Sant Bernat, 22. 

- Quan es fan? Dimarts i dimecres.

- En quin horari? Als matins, de 10 hores a 14 i a la tarda, de 15 hores a 19. 

- Qui es pot fer el test PCR? Tothom qui visqui o tingui relació amb aquesta zona de la ciutat i tingui entre 15 i 35 anys. 

- Quina documentació he de portar? Document d'identitat i la targeta sanitària.

- Si dono positiu què he de fer? Si una persona té símptomes s'ha de quedar a casa i aïllar-se fins que tingui el resultat, i que li diguin què ha de fer.

- I si dono negatiu? S'han de continuar seguint les mesures generals de seguretat i prevenció, com són la distància, l'ús de mascareta i la higiene de mans. A més, si s'ha tingut un contacte estret amb una persona positiva, cal mantenir l'aïllament durant 14 dies, malgrat que el resultat hagi estat negatiu.