Sabadell, tercera ciutat catalana amb més nombre d'instal·lacions fotovoltaiques

També és la sisena amb la potència instal·lada

Redacció
23 d'agost del 2020
Plaques d'energia fotovoltaica
Plaques d'energia fotovoltaica | Cellers Torres.
A Catalunya hi ha un total de 4.474 instal·lacions d'autoconsum d'energia fotovoltaica, doncs una mica més d'un 2%, es troba a Sabadell. És a dir, 106, per davant, entre d'altres grans localitats, com Terrassa, així per darrer de Barcelona, amb 346 i Sant Cugat, que encapçala la classificació amb 380. 

Es tracta d'un rànquing pel Departament d’Empresa i Coneixement, a través de les dades de l’Observatori de l’autoconsum a Catalunya, que ha posat en marxa de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), en què ha buscat difondre les bonificacions fiscals que té aquesta energia. 

A més, la capital vallesana és la sisena en la potència instal·lada, 1.218,49, per darrere de, per exemple, la mateixa Sant Cugat, Granollers i Balenyà. La instal·lació d’aquest tipus de sistemes ha crescut "de manera molt significativa" a Catalunya a partir de 2019, en què cada trimestre s’han posat en marxa un 52% més d’equips d’autogeneració que en el trimestre anterior. Així, entre l’abril i el juny d'enguany, i malgrat el confinament, s’han registrat 1.457 noves instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic, amb una potència total de 12,06 MW. 

En aquest sentit, el Vallès Occidental ha concentrat pràcticament el 20% del total del país, amb 846 instal·lacions. I després d'un lleu frenada amb l'arrencada de 2020, passant de 139 el darrer trimestre de 2019 a 129 el primer d'enguany, i en el segon s'ha elevat fins a 202. 

Àmbit domèstic 
 
La gran majoria de l'autoconsum català correspon a l'àmbit domèstic: un 73% té una potència igual o inferior a 5 quilowatts (kW) i només el 7,2% correspon a grans instal·lacions per sobre dels 25 kW, associades a el sector industrial i els serveis.