meteorologia

VÍDEOS i FOTOS Tamborinada d'estiu a Sabadell

S'inunden carrers com la Ronda Ponent i l'entrada al túnel de Can Feu de FGC

per NacióSabadell , 16 d'agost de 2020 a les 20:59 |
Inundacions al voltant de Can Feu | Loli Hidalgo
En poc més de 40 minuts ha caigut un xàfec a Sabadell que ha deixat més de 30 litres per metre quadrat. Ha estat passades les 17 hores quan la tempesta ha agafat força i en pocs minuts ha deixat 37,8 litres per metre quadrat, segons les dades que ha recollit l'estació meteorològica del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat). 

Això ha fet que s'inundessin zones de la ciutat com la Ronda Ponent o fins i tot el túnel de Can Feu de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

  En total, s'han arribat a acumular 55,8 litres per metre quadrat en aquest pocs minuts, a primera hora de la tarda d'aquest diumenge. Una tamborinada que ha fet caure el termòmetre, desplomant-se fins als 15 ºC.

Un aiguat que ha vingut acompanyat de ratxes de vent que han assolit els 93 km/h, també en un interval curt de temps, a partir de les 17 hores. Tot plegat, igual que la tempesta que s'ha reproduït de forma sobtada.  
 

El castell de Can Feu sota la pluja Foto: Loli Hidalgo


L'Ajuntament ha informat que també han caigut una vintena d'arbres a causa d'aquesta pluja sobtada i s'ha garantit la feina dels operaris i cossos de seguretat per solucionar les incidències ocasionades. 

També hi ha hagut problemes en la mobilitat, l'aigua ha negat la C-58. Concretament, un tram entre Sant Quirze i Sabadell, que minuts després ha recuperat la normalitat.  

 

 

Participació