coronavirus

120 multes a Sabadell el primer mes de l'obligatorietat de la mascareta

En 11 dies de juliol 72 sancions i en 10 de l'agost, 48

per Albert Hernàndez , Sabadell, 11 d'agost de 2020 a les 08:00 |
Un agent de la Policia Municipal en una protesta de les bicicletes | Albert Hernàndez
El passat diumenge va fer un mes de l'obligatorietat de dur mascareta per aquelles persones majors de 6 anys. En aquest període, la Policia Municipal de Sabadell ha interposat 120 denúncies, segons dades municipals i amb data fins aquest dilluns.

D'aquest més de centenar, 72 han arribat durant el mes de juliol i les 48 restants en aquests primers 10 dies d'agost. Curiosament, la primera notificació no va ser fins al dia 20 -van ser dues-, és a dir, 11 dies després que el Govern decretés la mesura. D'aquesta manera, de mitjana durant el mes juliol hi ha hagut unes tres sancions per jornada, tot i que si s'agafa des de la primera -el dia 20-, la xifra es multiplica per dos. Mentre que a l'agost, la tendència és una mica inferior, amb una mica més de quatre. 


L'ús incorrecte de las mascareta pot comportar sancions de 100 euros, en base a la llei de seguretat pública, tal com va determinar la Generalitat. Malgrat l'anunci de l'executiu català, l'alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, va atorgar un temps de pedagogia per tal que la ciutadania es conscienciés de la importància de dur aquest material sanitari. 

Un cop superats aquests dies, Farrés va publicar un Ban informatiu, el passat 22 de juliol, en què advertia del compliment "estricte" de les mesures imposades per les autoritats sanitàries per evitar la propagació de la Covid-19. 
 

Participació