Motherson Sintermetal pretén tancar la fàbrica de Ripollet i acomiadar els 184 empleats, segons els sindicats

La plantilla denuncia la "completa manca d'interès" del gerent per la viabilitat de l'empresa durant els darrers anys

Imatge de la fàbrica de Motherson Sintermetal ubicada a Ripollet
Imatge de la fàbrica de Motherson Sintermetal ubicada a Ripollet | Patronat Municipal de Cultura de Ripollet
NacióSabadell
06 d'agost del 2020
Actualitzat a les 10:32h
Els treballadors de Motherson Sintermetal, una companyia ubicada a Ripollet, denuncien que els propietaris volen tancar l'empresa i acomiadar els 184 treballadors. En un comunicat, el comitè d'empresa denuncia que des que Motherson va comprar Sintermetal l'any 2012, ja tenien com a objectiu el tancament del centre de Ripollet i apunten que van obrir una altra empresa a l'Índia per fabricar els mateixos productes.

Per la seva banda, els treballadors asseguren que l'empresa té "futur" i creuen que "per la seva viabilitat l'únic que es necessita són directrius competents i compromesos amb l'empresa". I és que durant els darrers anys, la plantilla havia posat de manifest la "completa manca d'interès" del gerent de l'empresa, Xavier Torres.

En concret, critiquen la falta d'inversió en la automatització de la fabricació i el desmantellament de part de la maquinària existent, cosa que va forçar a fer la producció manera manual. Aquestes circumstàncies van provocar que la planta fes peces defectuoses que, "tot i ser conscients de la baixa qualitat, després s'enviaven als clients".

Posteriorment, el gerent va ser acomiadat "disciplinàriament per motiu molt greu", relata el comitè d'empresa. Tot i que la companyia va adoptar mesures per redreçar la situació, els treballadors creuen que no han sigut "adequades" per salvar la planta i que han fet que la crisi fos més profunda, acomiadant a treballadors qualificats. "A parer nostre, la gestió realitzada, tot i les importants quantitats invertides, no ha sigut adequada per salvar el futur de la planta i dels 184 llocs de treball", apunten. La plantilla està organitzant manifestacions i protestes per pressionar l'empresa i fer que replantegi la decisió.

Sintermetal és una empresa creada el 1946 Barcelona per produir de peces de metall sinteritzat per al sector de l'automoció. La companyia es va traslladar a Ripollet als anys 60 i va passar a ser propietat de la multinacional Motherson el 2012.