coronavirus

Voluntaris de Creu Roja recorreran Castellar per conscienciar la població sobre el coronavirus

El dispositiu es farà durant les tardes de tot el mes d'agost

per NacióSabadell , 5 d'agost de 2020 a les 17:05 |
Voluntaris de la Creu Roja a Castellar. | Aj. Castellar
A partir d'aquest dimecres i durant el mes d'agost, voluntaris de Creu Roja duran a terme tasques de promoció de la salut amb l'objectiu de conscienciar la població sobre la importància de complir les mesures de prevenció de la Covid-19.

Aquest servei d'informació i assessorament és una acció conjunta entre l'Ajuntament de la vila i Creu Roja, seguint la línia de col·laboració establerta durant els mesos d'emergència sanitària. La tasca es durà a terme cada tarda, de 17.30 a 20 h, a les places d'Europa, de Catalunya, Major, d'El Mirador, del Mercat i Joan Corominas, totes elles espais en què se solen produir concentracions de persones.


Principalment, recordaran les recomanacions establertes per les autoritats sanitàries, com el distanciament mínim d'1,5 metres entre persones, el rentant de mans freqüent, l'ús de la mascareta cobrint nas i boca, i evitar compartir menjar i estris, entre d'altres. A més, lliuraran mascaretes en casos de necessitat de les persones més vulnerables.

Totes les persones que realitzaran aquestes tasques provenen de la borsa de voluntariat que es va posar en marxa durant l'Estat d'Alarma. De moment, començaran a fer-ho onze persones, tot i que en els propers dies s'hi incorporaran més voluntaris. 


La tasca de les persones voluntàries de Creu Roja se sumarà a les accions d'informació i vigilància als carrers i places de Castellar del Vallès que han començat a fer quatre agents cíviques aquesta setmana i durant dos mesos.

Les quatre persones contractades estan adscrites a la Regidoria de Seguretat Ciutadana, Convivència i Civisme i vetllaran, a més de perquè es compleixin les mesures de prevenció de la Covid-19, per controlar l'aforament d'espais com el mercat municipal, el mercat ambulant dels dissabtes o els jocs d'aigua de la plaça de Catalunya.

A més, treballaran perquè no es produeixin conductes incíviques. Si s'escau, podran amonestar verbalment les persones que incompleixin la normativa de civisme o de prevenció de la covid-19 i, arribats al cas, posar-se en contacte amb la Policia Local. També podran atendre queixes i suggeriments de la ciutadania i comunicaran als serveis municipals les deficiències que es pugin detectar en equipaments i a la via pública.
 

Participació