On i quan em puc fer el test PCR a Ripollet?

Salut preveu fer tests massius per tallar les cadenes de transmissió de la Covid-19

Personal sanitari que farà test PCR porta a porta a Ripollet.
Personal sanitari que farà test PCR porta a porta a Ripollet. | Norma Vidal / ACN
05 d'agost del 2020
Actualitzat el 06 d'agost a les 14:47h
Terrassa, Sabadell i Ripollet són les tres ciutats del Vallès Occidental on des de fa uns dies el nombre de contagis ha crescut considerablement. És per això, que des del departament de Salut s'ha decidit instal·lar carpes del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) per fer proves PCR massives a bona part de la població. 

L'objectiu és frenar les cadenes de contagis i detectar els casos asimptomàtics per evitar que el virus s'expandeixi, encara més per la ciutat. 

- On s'instal·len les carpes del SEM? A Ripollet s'instal·larà una carpa al parc Maria Regordosa, la zona on s'han detectat més casos. A més a més, personal sanitari visitarà cada domicili dels blocs on s'ha detectat una incidència major per tal de fer un test PCR a totes les persones que hi viuen.

- Quan es fan? De dijous 6 a dissabte 8 d'agost.  

- En quin horari? Als matins de 8.30 a 13 h i a les tardes de 17 a 21 h. 

- Qui es pot fer el test PCR? Tothom qui visqui o tingui relació amb aquestes zones de la ciutat. En aquestes carpes s'informarà de la necessitat, si es tenen símptomes, de fer-se la prova PCR i es derivarà al CAP. 

- Quina documentació he de portar? Un cop s'arribi a les carpes, es demanarà el nom, l'adreça, el telèfon i la targeta sanitària. Si no disposa de TSI, se n'hi assignarà una. 

- Quan tindré els resultats? Es preveu que es tinguin en un període de 48 hores,
s'informarà a les persones. 

- Si dono positiu què he de fer? Si una persona té símptomes s'ha de quedar a casa i aïllar-se fins que tingui el resultat, i que li diguin què ha de fer.

- I si dono negatiu? Si la prova és negativa, s'han de continuar seguint les mesures generals de seguretat i prevenció, com són la distància, l'ús de mascareta i la higiene de mans. A més, si s'ha tingut un contacte estret amb una persona positiva, cal mantenir l'aïllament durant 14 dies, malgrat que el resultat hagi estat negatiu.

Amb tot des de Salut i també l'Ajuntament es recorda que evitar la transmissió del virus és responsabilitat de tothom i per això se segueix demanant a la gent que faci un ús correcte de la mascareta, que augmenti la higiene de mans i que mantingui la distància social de mínim 1,5 metres entre persones. A més a més, també es demana reduir el nombre de contactes, sempre que sigui possible.