coronavirus

On i quan em puc fer el test PCR a Sabadell?

Salut preveu fer un total de 1.500 tests per tallar les cadenes de transmissió de la Covid-19

per Anna Mira , Sabadell , 5 d'agost de 2020 a les 14:00 |
Àrees sanitàries mòbils on es realitzarà la recollida de mostres. | Cedida
Terrassa, Sabadell i Ripollet són les tres ciutats del Vallès Occidental on des de fa uns dies el nombre de contagis ha crescut considerablement. És per això, que des del departament de Salut s'ha decidit instal·lar carpes del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) per fer proves PCR massives a bona part de la població. 

L'objectiu és frenar les cadenes de contagis i detectar els casos asimptomàtics per evitar que el virus s'expandeixi, encara més per la ciutat. L'alcaldessa, Marta Farrés, demana a la població "no baixar la guàrdia" per tal d'evitar nous contagis i explica que els tests massius es fan per evitar haver de posar en marxa més restriccions a la ciutat. 


- On s'instal·len les carpes del SEM? A Sabadell s'instal·laran a la plaça Picasso i a la plaça de les Termes, al sud de la ciutat, la zona on s'han detectat més casos. 

- Quan es fan? De dijous 6 a dissabte 8 d'agost.  


- En quin horari? Als matins de 8.30 a 13 h i a les tardes de 17 a 21 h. 

- Qui es pot fer el test PCR? Tothom qui visqui o tingui relació amb aquestes zones de la ciutat. En aquestes carpes s'informarà de la necessitat, si es tenen símptomes, de fer-se la prova PCR i es derivarà al CAP. 

- Quina documentació he de portar? Un cop s'arribi a les carpes, es demanarà el nom, l'adreça, el telèfon i la targeta sanitària. Si no disposa de TSI, se n'hi assignarà una. 

- Quan tindré els resultats? Es preveu que es tinguin en un període de 48 hores,
s'informarà a les persones. 

- Si dono positiu què he de fer? Si una persona té símptomes s'ha de quedar a casa i aïllar-se fins que tingui el resultat, i que li diguin què ha de fer.

- I si dono negatiu? Si la prova és negativa, s'han de continuar seguint les mesures generals de seguretat i prevenció, com són la distància, l'ús de mascareta i la higiene de mans. A més, si s'ha tingut un contacte estret amb una persona positiva, cal mantenir l'aïllament durant 14 dies, malgrat que el resultat hagi estat negatiu.

Amb tot des de Salut i també l'Ajuntament es recorda que evitar la transmissió del virus és responsabilitat de tothom i per això se segueix demanant a la gent que faci un ús correcte de la mascareta, que augmenti la higiene de mans i que mantingui la distància social de mínim 1,5 metres entre persones. A més a més, també es demana reduir el nombre de contactes, sempre que sigui possible.  

Participació