Sabadell instal·larà dues carpes de tests PCR per detectar casos asimptomàtics

Es posaran en marxa de dijous a dissabte als barris del sud de la ciutat

L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés
L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés | Juanma Peláez
04 d'agost del 2020
Actualitzat el 05 d'agost a les 16:50h
Dijous arrencaran els tests massius a Sabadell. Es faran en dues carpes situades a la zona sud de la ciutat. En concret, s'instal·laran a la plaça Picasso i a la plaça de les Termes. "No ens podem relaxar". Aquest ha estat el missatge que l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, en una roda de premsa telemàtica aquest dimarts al vespre. 

Farrés ha insistit -com ha fet aquest matí l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart- que la situació no és crítica però que "els casos han anat creixent a la ciutat". Actualment hi ha una vintena de persones ingressades al Parc Taulí, 4 de les quals estan a l'UCI. 

Està previst que les carpes tinguin un horari de 8.30 a 13 h i de 17 a 21 h i que puguin assumir uns 60 tests PCR l'hora. Farrés ha fet una crida a la gent que té alguna mena de relació amb els barris del sud de la cocapital vallesana perquè vagin a fer-se la prova. 

"Amb aquest sistema intentar buscar traçabilitat de gent asimptomàtica", ha insistit Farrés qui ha dit que "és un bon punt de partida per frenar els contagis". 

Amb diferència de Terrassa on sí que s'han pres mesures dissuasòries per evitar les aglomeracions de gent, a Sabadell els educadors socials, agents cívics, etc. seran els encarregats de seguir fent tasques de conscienciació a la població. Igualment, l'alcaldessa ha dit que "no descartem aplicar altres mesures" si les dades empitjoren. 

Així, una vegada es tinguin els tests, serà el departament de Salut qui decidirà si la ciutat també passa de nivell i aplica noves restriccions o no. 

No és només pensar en mesures restrictives, que no descartem, sinó en una cerca molt més proactiva", ha destacat aquesta tarda el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. Sobre la situació a Catalunya, ha advertit que, si bé la taxa d'incidència ha baixat en els darrers dies, cal "millorar molt més".

Hotel Verdi per casos lleus

Salut també ha posat en marxa l'Hotel Verdi de Sabadell per acollir aquelles persones amb PCR positiva que no pot fer un aïllament correcte a casa. Donarà servei a tota la regió sanitària metropolitana nord. 

Argimon ha destacat que ara és la segona corona metropolitana, especialment el Vallès Occidental, la més afectada per l'augment de contagis. Per això ha anunciat aquests cribratges plantejats de manera més massiva a Ripollet, Sabadell i Terrassa en els pròxims dies, fins dissabte. Argimon ha destacat el contacte "molt estret" que estan tenint amb els ajuntaments per muntar l'operativa.