Qui és qui a la direcció de Junts que avala Puigdemont

Sànchez dirigirà el partit amb Turull, Artadi, Erra i Rius en una direcció que intentarà atreure's el PDECat en bloc i on també hi haurà Borràs, Calvet o Nogueras

Tots els dirigents que han participat en el congrés fundacional de JxCat.
Tots els dirigents que han participat en el congrés fundacional de JxCat. | Junts per Catalunya
Víctor Rodrigo / Antònia Crespí
03 d'agost del 2020
La mesa del congrés de Junts per Catalunya ja ha validat les candidatures presentades a la direcció del partit. La proposta de Carles Puigdemont -amb ell com a presidenciable- per a l'executiva de JxCat compta amb un total de 21 noms i quatre vicepresidències.

La proposta de Puigdemont barreja els dirigents de la seva estricta confiança política amb els provinents de la direcció de la Crida -que es dissoldrà a Junts- i l'etapa de Sànchez a l'ANC. Hi tenen un gran pes els provinents de CDC i el PDECat, fet que de ben segur serà usat per mirar d'atreure's el partit de David Bonvehí sense pagar massa peatges o buidar-lo en les pròximes setmanes.  

Jordi Sánchez, que ha hagut de vèncer alguns recels de dirigents propers a Puigdemont pel seu perfil esquerrà, en serà secretari general i l'acompanyaran com a vicepresidents Jordi Turull, Elsa Artadi (també serà portaveu), Anna Erra i Josep Rius. La resta de la direcció proposada i que es votarà aquesta setmana inclou, a més de David Saldoni a Organització i Teresa Pallarès a finances, Míriam Nogueras, Laura Borràs o Damià Calvet. No hi seran, en canvi, els consellers Miquel Buch i Jordi Puigneró, molt actius en el procés de refundació de l'espai postconvergent i amb aspiracions, i tampoc dirigents importants com Josep Rull, Eduard Pujol o Josep Costa.  

Aquests són els noms de la direcció proposada per Carles Puigdemont i les seves trajectòries: