El govern demana informació sobre la tala d'alzines de gran volum a Can Deu

L'executiu ha convocat una reunió urgent amb l'Associació de Propietaris Forestals | La supressió d'alguns arbres ha generat malestar entre els veïns

Norma Vidal
01 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 14:49h
Imatge de l'estat actual del bosc de Can Deu
Imatge de l'estat actual del bosc de Can Deu | Norma Vidal

Imatge de l'estat actual del bosc de Can Deu. Foto: Norma Vidal


El govern municipal ha demanat als responsables tècnics que estan duent a terme els treballs per retirar els arbres afectats per la ventada del 9 de desembre de 2014 al bosc de Can Deu, que els proporcionin tota la informació referent a la tala de diversos exemplars de gran volum a la finca. Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, que ha assenyalat que les primeres dades de què disposa el consistori apunten que aquestes actuacions "s'estan duent a terme seguint el protocol". 

Serracant ha explicat que aquest dilluns quan l'equip de govern va conèixer la notícia que s'havien retirat diverses alzines "de gran diàmetre" diversos tècnics municipals van desplaçar-se fins el lloc dels fets, així com agents de la Policia Local que van dur a terme un informe que dóna constància d'aquests fets. 

"Sembla que les alzines que s'han tallat estaven escapçades", explica Serracant que afegeix que per assegurar-se que s'està actuant de forma correcta el consistori ha demanat "més informació a la direcció tècnica d'aquests treballs". 

Així mateix ha advertit que aquest és un tema "molt sensible" i que el govern municipal estarà "emetent" a l'espera de conèixer noves dades. També ha avançat que s'ha demanat una reunió amb l'Associació de Propietaris Forestals. 

Crítiques veïnals

Aquest posicionament municipal arriba després que diversos veïns de la zona alertessin que al bosc de Can Deu s'hi estaven talant arbres de grans dimensions que no estarien afectats pel temporal del passat 9 de novembre. 

La Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 ha sortit al pas d'aquestes acusacions assegurant que els treballs s'estan duent a terme de forma adequada. L'entitat recorda que la caiguda d'arbres va malmetre'n d'altres, que encara que no haguessin caigut, s'han de treure. 

En aquest sentit la fundació destaca que s'està actuant d'acord amb el plec de condicions establert entre l’Associació de Propietaris Forestals i l’empresa executora, Serradora Boix, SL, amb el vist-i-plau de la Direcció General de Medi Natural (Generalitat de Catalunya) i de l’Ajuntament de Sabadell.

Aquest document especifica que s’extrauran els peus afectats per la ventada, "ja sigui trencats, tombats i/o sense possibilitats de supervivència com a tractament preventiu a l’aparició de plagues i com a mesura de prevenció d’incendis". Alhora indica que "es tallaran els peus d’alzines i roures amb una afectació superior al 70 % de la capçada per potenciar el rebrot de soca".