La Cambra crea un nou servei de prevenció de riscos penals de l'empresa

L'objectiu és fer front a la reforma del Codi Penal que va entrar en vigor el passat mes de juliol

Redacció
01 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 10:04h
La Cambra de Comerç de Sabadell ha posat en marxa un nou servei que permet a les empreses analitzar els riscos penals i dissenyar mesures preventives per fer front a la reforma del Codi Penal que va entrar en vigor el passat mes de juliol. Aquesta proposta s'ha presentat aquest dijous en el marc d'una sessió informativa que s'ha celebrat a l'entitat.

Segons han explicat els responsables de la Cambra de Comerç, el canvi de normativa contempla penes que poden arribar fins a la dissolució de la pròpia societat o l’aplicació de multes de caire econòmic. 

En aquest sentit l'entitat proposa un pla que té caràcter preventiu i que pot eximir total o parcialment a l’empresa davant de qualsevol tipus de responsabilitat penal. 

La presentació de la sessió ha anat a càrrec de l’Advocat i Secretari de la Cambra, Eduard Borràs, que ha fet una introducció del tema. Posteriorment, l’advocat penalista, Miquel Fortuny (Fortuny Legal) ha informat àmpliament d’aquest nou escenari legal i dels aspectes més significatius de la nova responsabilitat penal que tenen a partir d’ara les empreses