El conjunt fabril Sallarès i Deu inicia la transformació per ser un Centre d’Innovació Social i Tecnològic

El projecte pretén convertir una de les parts del complex

El complex fabril, a la cantonada dels carrers Viladomat i Reina Elionor
El complex fabril, a la cantonada dels carrers Viladomat i Reina Elionor | Albert Hernàndez
NacióSabadell
01 d'agost del 2020
L’edifici de Sallarès i Deu, situat al barri de Gràcia -en un tram entre els carrers Viladomat i Cellers-, ha començat el seu canvi per passar a ser el Centre d’Innovació Social i Tecnològic. S'ha adjudicat la redacció del projecte i també de la del de consolidació estructural i estanqueïtat de la resta del immoble.

Un encàrrec que s'ha atorgat a Julià Arquitectes Associats, guanyadors del concurs convocat amb aquesta finalitat, per un import de 284.594,50 euros.

El Centre d’Innovació Social  i Tecnològic, vinculat al Vapor Llonch, se situarà a la nau A i el pati B, amb una superfície total de 2.079,65 metres quadrats. L’execució dels treballs per a la seva adequació serà cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER, dins del objectiu de “Promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa i qualsevol forma de discriminació”, que disposa d’un import inicial de 1.781.359 euros.

L’edifici industrial Sallarès i Deu és un conjunt format per quatre naus paral·leles als carrers de Cellers i de Viladomat i un cinquè edifici que se situa perpendicular a aquestes i donant front de façana al carrer de Jacint Verdaguer.  La construcció és un bé protegit pel Pla especial de protecció dels béns arqueològics, mediambientals i arquitectònics de Sabadell, sent les naus principals obra de l’arquitecte modernista Lluís Muncunill.