Sabadell s'activa davant la crescuda de casos al sud de la ciutat

En vuit dies se n'han registrat una trentena

Sabadellencs passejant pels talls viaris
Sabadellencs passejant pels talls viaris | Juanma Peláez
NacióDigital
29 de juliol del 2020
Actualitzat a les 15:39h
L'Ajuntament de Sabadell, en coordinació amb l’Institut Català de la Salut i el CatSalut, ha decidit activar-se i engegar un dispositiu especial davant la crescuda de casos positius al sud de la ciutat. Tal com ha assenyalat el consistori, hi ha hagut un "augment preocupant". Entre els dies 18 i 26 d'aquest mes se n’han detectat 31.

Això, segons ho ha qualificat, suposa " un risc molt elevat de rebrot". Ha precisat que el "més preocupant" està sent el fet que no siguin casos concentrats en punts concrets, sinó que estan "dispersos per tota l’àrea bàsica de salut". A més, "no se n’han pogut identificar orígens clars com són agregats familiars o comunitaris", cosa que "està dificultant molt la traçabilitat". 

Com a resposta, l'administració local penjarà avisos a les comunitats de veïns recordant les mesures d’higiene i seguretat, així com demanant la col·laboració de tothom per detectar possibles focus.

També s'ha contactat amb les associacions de veïns i s’ha coordinat amb la Creu Roja per informar i controlar situacions irregulars com celebracions o botellons. En els propers dies es concentraran agents cívics a la zona per informar i "reconduir actituds de risc" com ara, no dur la mascareta i fer reunions sense mantenir la distància.

Tot plegat, complementat amb la tasca de la Policia Municipal, que seguirà amb la seva activitat de control del compliment de l’ús obligatori de la mascareta, les mesures a bars i terrasses i no permetre concentracions com els botellons al carrer. Aquest dijous, en el mercadet setmanal al sud, s'hi instal·larà un punt Covid-19 fix d'informació.